user_mobilelogo
Πολιτική Cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και χρησιμοποιώντας την συναινείτε στη χρήση τους σύμφωνα με την πολιτική του "ἐν Λόγοις".

EnLogois Giorgos Papastefanou
 

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου γεννήθηκε το 1941 και είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, δημοσιογράφος και στιχουργός. Τον Φεβρουάριο του '60 μπήκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ως μαθητευόμενος. Σε δύο μήνες του έβαλαν «άσκηση» να χωρέσει σε μία ώρα 60 κομμάτια. Στην πρώτη σειρά εκπομπών του με τίτλο «Στις 11 το βράδυ, κάθε Δευτέρα» ακούστηκαν σε πρώτη μετάδοση όλα τα σπουδαία που συνέβαιναν τότε στο τραγούδι: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος και Σπανός προτού ακόμη τους ανακαλύψει η δισκογραφία. Το «Καλησπέρα, κύριε Εντισον», που θεωρείται η πιο γνωστή εκπομπή του, ξεκίνησε τον Μάιο του '77 και διήρκεσε δεκαεξίμισι χρόνια.

Στην τηλεόραση δεν ήθελε να βγει αλλά τον είδε ο Νίκος Μαστοράκης και του ζήτησε να ξεκινήσουν μαζί την πρώτη του προσωπική σειρά εκπομπών. Οι τηλεοπτικές εκπομπές του Γιώργου παπαστεφάνου ήταν: με τις εκπομπές «Η μουσική γράφει ιστορία», «Μουσική Βραδιά», «Διαδρομές, «Οι φίλοι μου» και «Οι παλιοί φίλοι». Σε μια από αυτές συνυπήρξαν για πρώτη φορά στη τηλεόραση ο Τσιτσάνης με την Μπέλλου και η εκπομπή μεταδόθηκε τη βραδιά που ξεκινούσε η συνεργασία τους στο «Χάραμα». Στις εκπομπές του φιλοξενήθηκαν μεγάλοι σταρ του τραγουδιού, σπουδαίοι καλλιτέχνες. Οι εκπομπές του δεν είχαν σταθερή ημέρα και ώρα μετάδοσης. Οταν ήταν έτοιμες.

 

Πηγή Βιογραφικού: ΒΗΜΑ Πολιτισμός - Άννα Βλαβιανού, iShow & LIFO - Χρήστος Παρίδης


Θεατρικό, Κινηματογραφικό & Τηλεοπτικό Έργο: Retrodb  |  Δισκογραφία: Discogs



ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ "ΕΝ ΛΟΓΟΙΣ"

Από την εκπομπή "Ο Γιάννης Σπανός μελοποιεί Έλληνες Ποιητές" σε επιμέλεια και παρουσίαση του Γιώργου Παπαστεφάνου.

Συνέντευξη της Ρόζας Εσκενάζυ στον Γιώργο Παπαστεφάνου στην εκπομπή του "Μουσική Βραδιά", εκπομπή αφιερωμένη στην Χάρις Αλεξίου.