user_mobilelogo
Πολιτική Cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και χρησιμοποιώντας την συναινείτε στη χρήση τους σύμφωνα με την πολιτική του "ἐν Λόγοις".

EnLogois Olia Lazaridou

Η Όλια Λαζαρίδου είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Αποφοίτησε από την σχολή του Θεάτρου Τέχνης (Καρόλου Κουν). Στο Θέατρο Τέχνης ως ηθοποιός, έπαιξε σε τραγωδίες και στον "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη.

Έχει συνεργαστεί με την Έλλη Λαμπέτη στο έργο "Φιλουμένα Μαρτουράνο" σε σκηνοθεσία Μ. Μπολονίνι. Με το θίασο Τζένης Καρέζη - Κώστα Καζάκου στο έργο, "Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ" σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, με τον οποίο την επόμενη χρόνια συνεργάστηκε ξανά στο Εθνικό Θέατρο στο έργο του Μπέρναρντ Σω, "Το σπίτι του Σπαραγμού".

Το 1986 πήγε στη Γαλλία οπού παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Α.Vitez. Έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους νεώτερους σκηνοθέτες του Θεάτρου μας. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δώδεκα ταινίες του νέου Ελληνικού Κινηματογράφου. Για τη συμμετοχή της σε αυτές έχει βραβευτεί τρεις φορές με το κρατικό βραβείο ερμηνείας, δύο πρώτου κι ένα δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Στην τηλεόραση έχει παίξει μόνο τρεις φορές. Στις σειρές: "Χαμένη Άνοιξη", "Ταξίμ" και "Προδοσία". Για τη συμμετοχή της σε αυτήν την τελευταία, βραβεύτηκε με βραβείο ερμηνείας τηλεόρασης πρώτου ρόλου. Το 2007 κυκλοφόρησε μία ποιητική συλλογή με τίτλο «Η καρδιά και ο χωρίς καρδιά, Οι κυρίες του μυαλού». Έχει σκηνοθετήσει δύο έργα: Το «Ξυπόλητοι στο πάρκο» στο Θέατρο Λαμπέτη και το «Άνοιξον» στο Μέγαρο Μουσικής.

 

 Πηγή Βιογραφικού: iShow


Θεατρικό, Κινηματογραφικό & Τηλεοπτικό Έργο: Retrodb



ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ "ΕΝ ΛΟΓΟΙΣ"

Ομήρου Ιλιάς, Ραψωδία Ψ΄ με την Όλια Λαζαρίδου, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.