user_mobilelogo
Πολιτική Cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και χρησιμοποιώντας την συναινείτε στη χρήση τους σύμφωνα με την πολιτική του "ἐν Λόγοις".

EnLogois Leonidas Kavakos

O Λεωνίδας Καβάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια και ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών με τον πατέρα του. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο με καθηγητή τον Στέλιο Καφαντάρη. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, στην τάξη του καθηγητή Joseph Gingold και το 1984 έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως σολίστ στο Φεστιβάλ Αθηνών. Αφού κέρδισε τους διαγωνισμούς βιολιού "Sibelius" το 1985 και "Paganini" το 1988, η φήμη του εξαπλώθηκε ταχύτατα στην Ευρώπη φέρνοντάς τον στην λίστα των διακεκριμένων βιολονιστών.

Έκτοτε, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ και έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, υπό την διεύθυνση διάσημων μαέστρων. Με ενεργή δράση στη μουσική δωματίου, ο Λεωνίδας Καβάκος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής ενός δικού του κύκλου μουσικής δωματίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το 1992. Εμφανίζεται τακτικά σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής δωματίου, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος.

Η ικανότητα του Καβάκου να ερμηνεύει ένα ευρύ και ποικίλο ρεπερτόριο διαφαίνεται μέσα από τα ενδιαφέροντα προγράμματα που παρουσιάζει και τη θετική κριτική που λαμβάνουν, όπως το βραβείο "Gramophone Award-winning" που κέρδισε η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση της πρωτότυπης εκδοχής του Κοντσέρτου για βιολί του Sibelius (δισκογραφική εταιρία BIS), μια πρόσφατη κυκλοφορία με το Κοντσέρτο για βιολί του Hindemith (δισκογραφική εταιρία Chandos), οι Σονάτες για σόλο βιολί του Ysaye και μουσική του Kreisler (δισκογραφική εταιρία BIS) και μια σειρά ντοκιμαντέρ με το έργο του Korngold (ARTE TV) και του Berg (BBC TV).

Την καλλιτεχνική περίοδο 2001-02, ο καλλιτέχνης έκανε ένα σημαντικό αριθμό εμφανίσεων, περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο και συμπράττοντας με ορχήστρες από την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Έκανε το ντεμπούτο του με την Orchestre de Paris, την Toronto Symphony Orchestra, το Φεστιβάλ Maggio Musicale της Φλωρεντίας και έδωσε ατομικά ρεσιτάλ στο Παρίσι, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία. Προσεχή σχέδια περιλαμβάνουν εμφανίσεις με τις ορχήστρες Berlin Philharmonic Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra, New York Philharmonic Orchestra και την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου της Ευρώπης, καθώς επίσης περιοδείες με τις ορχήστρες Rotterdam Philharmonic και Munich Philharmonic και εμφανίσεις στο Carnegie Hall με την Philadelphia Orchestra και στο Λονδίνο με την London Philharmonic Orchestra.

Ο Λεωνίδας Καβάκος παίζει με βιολί "Falmouth" Stradivarius του 1692 και είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που πρόσφατα ορίστηκε ως "Κύριος Φιλοξενούμενος Καλλιτέχνης" της Ορχήστρας "Καμεράτα" του Ζάλτσμπουργκ, με την οποία εμφανίζεται ταυτόχρονα ως σολίστ και μαέστρος.

 

Πηγή Βιογραφικού: iShow


Ιστότοπος Λεωνίδα Καβάκου |  Δισκογραφία: Discogs



ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ "ΕΝ ΛΟΓΟΙΣ"

Αυτοβιογραφικός λόγος και θεωρήσεις του Λεωνίδα Καβάκου στην εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα "Στα Άκρα".