user_mobilelogo
Πολιτική Cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και χρησιμοποιώντας την συναινείτε στη χρήση τους σύμφωνα με την πολιτική του "ἐν Λόγοις".

 EnLogois Maria Protopappa

Η Μαρία Πρωτόπαππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Από μικρή της άρεσε ο χορός αλλά και το θέατρο. Ο πρώτος της "ρόλος" ήταν στο Δημοτικό όπου της άρεσε να υποδύεται την Εκάβη μπροστά στους συμμαθητές της. Έτσι, μπήκε σε έναν ερασιτεχνικό θίασο και αργότερα, γράφτηκε στο Θέατρο Τέχνης από το οποίο αποφοίτησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Τα πρώτα της επαγγελματικά βηματα στο σανίδι τα έκανε παίζοντας αποκλειστικά στις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, τα έξι πρώτα χρόνια της πορείας της. Τηλεοπτικά εμφανίστηκε πρώτη φορά στη "Συκοφαντία του αίματος" και ακολούθησαν η "Επιφάνεια" και το "Ξέχασέ με", και τα δύο σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου. Έπειτα ακολούθησαν κι άλλες συμμετοχές της σε θέατρο και τηλεόραση, η θεατρική παράσταση "Βάκχες" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και η τηλεοπτική σειρά του Alpha "Το 10" που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση. Οι πιο γνωστές κινηματογραφικές της εμφανίσεις είναι για τις ταινίες: «Ένας κι ένας (2000), Δυο χιλιάδες και μια στιγμές (2000), Κανείς δε χάνει σε όλα (2000), Μπραζιλέρο (2001), Οι θεατρίνες (2003), Παρέες (2006), Πριν τη νύχτα (2004), Χορεύοντας στον πάγο (2009). Τηλεοπτικά η πιο πρόσφατη δουλειά της είναι η σειρά του Mega "Το νησί" στην οποία υποδύεται την Ευγενία Καπετανάκη.

 

 Πηγή Βιογραφικού: iShow


Θεατρικό, Κινηματογραφικό & Τηλεοπτικό Έργο: Retrodb



ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ "ΕΝ ΛΟΓΟΙΣ"

Ομήρου Ιλιάς, Ραψωδία Π΄ με την Μαρία Πρωτόπαππα, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.