user_mobilelogo
Πολιτική Cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και χρησιμοποιώντας την συναινείτε στη χρήση τους σύμφωνα με την πολιτική του "ἐν Λόγοις".

EnLogois Fevronia Revynthi 

Η Φεβρωνία Ρεβύνθη γεννήθηκε στην Ἀθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής Εθνικής μουσικής του Σίμωνα Καρά και Διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Γλυφάδας. Έχει συνεργαστεί σε πολλές εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης και έχει δημοσιεύσει κείμενα της αρμοδιότητός της σε εφημερίδες και περιοδικά.

Το 1983-1987 με κεντρικό άξονα τη διάσωση της μουσικής μας κληρονομιάς, η Φεβρωνία Ρεβύνθη περιόδευσε ανά τήν Ελλάδα με συνεργείο της Ε.Ρ.Α. και αποτύπωσε τις κατά τόπους μουσικές παραδόσεις, διασώζοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής μουσικής κληρονομιάς. Το 1989 τιμήθηκε με “ Grand Prix” βραβεῖο URTI (Universite Radiophonique et Televisuelle Internationale), International de la Radio για την εκπομπή της «Πολυφωνικά τραγούδια της Επαρχίας Πωγωνίου» στα πλαίσια του διαγωνισμού με θέμα: «Η διάσωση της μουσικής κληρονομιάς».

Έχει κάνει πλήθος μουσικών παρουσιάσεων, ενδεικτικά των οποίων αναφέρονται: «Στις ρίζες του λαϊκού μας πολιτισμού», «Το εξωτερικό συνεργείο τῆς Ε.Ρ.Τ. ηχογραφεί την παράδοση», «Οι παραλογές του Ἑλληνικού λαού και η ιστορία τους», «Ταξιδεύοντας στην Χριστιανική Καππαδοκία», «Προποντίδα, Πριγκηπόννησα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη», «Παραδόσεις του Ελληνικού λαού», και άλλες πολλές. Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές: «Το Αιγαίο – Ρίζα και διάρκεια», «Το Άγιον Όρος, κιβωτός της Ορθοδοξίας», «Η Θράκη ως λίκνο του πολιτισμού μας», «Η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη και ο Πατριαρχικός Οίκος». Έχει επίσης επενδύσει μουσικά πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων: «Η κυρία Ντό-ρε-μί», «Ξένοι περιηγητές στην Ελλάδα», «Το Μονόγραμμα» κ.α. Διοργάνωσε συναυλίες και ζωντανές αναμεταδόσεις με πλειάδα λαϊκών μουσικών και τραγουδιστών.

Σήμερα εργάζεται ως ειδικός μουσικός παραγωγός στο Β΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας πάνω σε θέματα εθνικής μουσικής, λαογραφίας και πολιτιστικής πληροφόρησης.

 

Πηγή Βιογραφικού: Κέντρο Παραδοσιακών Μουσικών Εκδόσεων



ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ "ΕΝ ΛΟΓΟΙΣ"

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Σπύρου Μαντά στην Φεβρωνία Ρεβύνθη στην ΕΡΤ-open.

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Σπύρου Μαντά στην Φεβρωνία Ρεβύνθη στην ΕΡΤ-open.